The Endorphin Foundation
Spirituele Bewustwording & Intuïtieve Ontwikkeling

Contact

 

dualiteit.eu

bewustwording.eu


De Helende  Kracht van de Lach

Op een andere wijze kijken naar mensen en hun problemen heeft al menig therapeut dichter bij een oplossing van een probleem gebracht. Endorphin Magnetism & Energy Flow  is op een ander manier kijken naar spiritualiteit, leven in de wereld van het NU, maar dan wel met beiden benen stevig verankert op de grond, onze aarde, het ZIJN in de realiteit van vandaag en dat zal ook altijd het uitgangspunt zijn van de Endorphin gedachte.

Elk probleem of blokkade heeft altijd een oorzaak en wil je het probleem, die blokkade oplossen of op zijn  minst zichtbaar maken dan zal je bij het ontstaan van het probleem meten beginnen. Op het moment dat bekend is, waar de oorzaak is ontstaan, zich bevindt, slechts dan zal een oplossing nabij zijn.

De Kracht van de Lach
De Natuurlijk Helende Werking van Lachen

Waarom lachen Boeddhistische monniken zoveel. Lijken zij bijna alles ontzettend grappig te vinden?. Het antwoord is zowel simpel als eenvoudig. Als je lacht stelt je geest zich open voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Je bent ontspannen, creatiever en flexibeler. Lachen werkt aanstekelijk, maar ook bevrijdend.

Als je je met je rol in het leven  geïdentificeerd, neem je jezelf veel te serieus en verlies je de mogelijkheid tot werkelijk contact met andere mensen. Wie zich uitsluitend ziet als moeder, vader, docent, journalist of welke rol dan ook in het leven ontneemt zichzelf de mogelijkheid authentiek te zijn.

De Helende Kracht van de Lach

Het Boeddhisme ziet lachen als de verlossing van je Ego. Je Ego, de aan jezelf toebedeelde rol, deze zal altijd eindigen als je je niet ontwikkeld. In het christendom mag je niet tot afgoden bidden. Je zult het beeld (ego), dat je van jezelf maakt, willen verdedigen en beschermen. Kritiek heeft brengt veelal ongenoegen met zich mee. Als je angstig bent, verstrak je en weer je je af.

De Helende Kracht van de Lach

De kracht van de lach maakt los, maakt je open en bevrijdend voor jezelf maar ook voor anderen. Lachen of Humor stelt anderen open, maakt anderen nieuwsgierig en weetgierig. Lachen vermindert  stress geeft hernieuwde energie. Lachen is een natuurlijke positieve Endorphin energie. Als je lacht ben je vrij van zorgen, je geniet van het leven. Het Lachen en Humor is een natuurlijk instrument voor het verminderen van je Ego.

Lachen is laat ons onze onvolkomenheden gemakkelijker accepteren, lachen is in ieder geval gezond. Lachen ruimt de stress hormonen op, maakt gelukshormonen aan,  geeft je lichaam en geest een weldadig gevoel. Lachen over je grootste probleem is een methode,  die werkt, je zult jezelf beter kunnen aanvaarden met al je onvolkomenheden, er ontstaat meer vitaliteit, meer creativiteit en er komt meer plezier in je leven voor terug.


Tekst: Pieter Oost
© 2002 / 2015
t.b.v. Endorphin.nl