The Endorphin Foundation
Spirituele Bewustwording & Intuïtieve Ontwikkeling

Contact

 

dualiteit.eu

bewustwording.eu

dualiteit.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een initiatief van Pieter Oost ten behoeve van Endorphin

 

 

In dit speciale gedeelte van de Endorphin website is een start gemaakt informatie inzichtelijker te maken over alles, wat met de dualiteit binnen het bewustwordingsproces verbonden is en wellicht duidelijkheid mag geven.

 

Lichaam en geest: spirituele geschriften vertellen ons al eeuwenlang, dat ze verbonden zijn.

 

Dualiteit is een begrip dat ieder van ons drijft, een universele cyclus van opbouw en afbraak. Hier zit de mens middenin. Alles bestaat uit polarisatie, tegenstellingen en complementariteit.

 

Die voortdurende strijd tussen positief en negatief is de motor die ons in beweging houdt. Dualiteit is dan ook een van de uitgangspunten van Endorphin en onderbouwd ook de Endorphin Visie. Ontdek het dualistisch gedachtegoed van Endorphin en veel zal je duidelijker worden.

 

Alles in de natuur is tweevoudig en dat geldt ook voor de evolutie. En de evolutie  staat in feite niet op zichzelf maar is een werkwijze van de natuur en wordt geheel bestuurd door karmische oorzaken die hun oorsprong vonden in vroeger perioden  en de evolutie van de aarde en al het leven hierop. H.P. Blavatsky noemde het grote mysterie.

 

Het is voor het menselijk denken moeilijk te bevatten, dat bewustzijn, in essentie één, zich tijdens het evolutieproces heeft verdeeld in ontelbare kleine bewustzijn centra in onze hersenen, die ook nog verbonden zijn met onze niet stoffelijke ziel. (het Zielsbewustzijn)

 

Gautama Boeddha vertelde hij slechts een druppel is, die één wordt met een stralende zee.

 

Krishna vertelde over zichzelf: Dit hele universum deed ik ontstaan uit een deel van mijzelf en toch blijf ik ervan gescheiden.

 

In de esoterische traditie schreef Purucker: De mens is in zijn samenstelling een hiërarchische samenbundeling van grote menigten wezens, waarover de geest als de hiërarch de leiding heeft, hij blijft gescheiden en verschilt van zijn kinderen, die hij in iedere incarnatie toevoegt en toch zijn die wezens als geheel het bewustzijn centrum de verschillende bewustwustzijn centra van de mens of het voertuig van zijn geest

 

 

 

Deze speciale website is nog in opbouw,

maar vanuit de Endorphin gedachte, dat je kennis en energie

mag delen, kun je alvast een kleine inzage verwachten.

 

Wordt vervolgd!